Centre de reciclatge d'ulleres

Des dels inicis a la onegé s'ha promugut la Campanya de Recollida d'ulleres usades per la seva reutilització en projectes solidaris.

Des del 1999, Òptics x mÓn disposa d’un centre de reciclatge d’ulleres cedit per l’Ajuntament de Terrassa fruit de l’estreta col·laboració entre l’organització i la institució municipal.

Al CRU s'hi duu a terme el reciclatge, la classificació i l’emmagatzematge de tot el material òptic i optomètricque OxO rep de les diferents donacions, ja siguin de particulars, d’altres entitats que també fan recollida o d’empreses del sector òptic. Previament aquest material ha hagut de passar per una preselecció segons uns criteris òptic-estètics que estan establerts.

Es recull material usat com ulleres graduades i de sol, material de primera mà com coleccions de muntures per estrenar i lents oftàlmiques sense bisellar, material complementari com poden ser les fundes de les ulleres, així com també tot aquell material òptic-optomètric que s'utilitza pel diagnòstic, tractament i muntatge d'ulleres.

Durant les campanyes de recollida, en el CRU, també s'hi ofereixen pràctiques pels alumnes de la Facultat d'Òptica de Terrassa (FOOT) com per als estudiants del mòdul tècnic d'òptica de l'IES Joan Brossa de Barcelona, perquè tinguin l'oportunitat de posar en pràctica els coneixements d’assignatures cursades prèviament i d’apropar-se al món del voluntariat i la solidaritat.

Així doncs els Objectius del CRU seran:
− centralitzar la recollida d'ulleres i material òptic-optomètric
− Proporcionar material per tots els projectes d’Òptics x mÓn que ho requereixin, tant de cooperació internacional com d'intervenció social.
− Proporcionar ulleres graduades i de sol a altres ONG’s i organismes que ho necessitin.
− Apropar els estudiants al món del voluntariat i la solidaritat mitjançant les pràctiques al CRU

On som?

opticsxmon@gmail.com

TERRASSA
Violinista Vellsolà 37, 08222  
GIRONA
Carrer de l'olivera 3, 2n 1ra, 17004
SANTA COLOMA DE GRAMENET
Carrer Enric Granados, 7-11, local 2. 08924

BARCELONA
Avinguda de la Mare de Déu de Montserrat, 84, 08024
VILANOVA I LA GELTRÚ
C/ Aigua, 29. 1er 1 era. 08800